Thursday, November 26, 2015

Teman Backpack Ke Jakarta

Assalamualaikum.
Hey-Ho.
Ape ke pelik kan tajuk entry aku kali ni.
Aku serious ni *Muka serious speck jatuh sikit tangan silang kat dada*
Aku mencari teman backpack ke Jakarta tahun 2016.
Okay, tarikh and details aku bagi kemudian masa email.

Ok, ceritanya begini. Pada beberapa minggu yang lalu, AA buat promosi, lalu aku dan teman aku dengan gelojohnya menempah flight ke Jakarta tanpa menggunakan akal fikiran dan IQ kami yang rendah ini. Sobs

Done booked tiket, aku pun google lah sikit-sikit pasal Jakarta, mostly orang cakap bahaya kalau pergi sendiri-sendiri, tambah pula awak tu pempuan. Perghh nk nangis wehh, walaupun tiket murah je kan.

Aku fikir nak amek ground tour package. So, sekarang ni, aku ada 2 options, kalau ada yang berminat untuk ke Jakarta dan guide kami disana tanpa bantuan Tour guide lagi bagus, boleh jimat cost. Aku prefer lelaki lah, yang nak backpack tu, alang-alang tu sekali lah kan, just nak ada lelaki je dalam group tu as protection lah konon. Walaupun aku ada black belt, bahayo jugak, sebab aku tak pernah pergi kan, so, takpe, first time pergi, biarlah berteman.
Then, second option, aku nak amek tour package je. Anyone yang ada pengalaman ke Jakarta secara solo atau duo, bolehlah share kan pengalaman korang tu. Nak share link pun boleh, nak email direct kat aku pun boleh. Jadi, sesiapa yang berminat nak join team backpack aku, boleh email aku. 

Aku kalau boleh nak someone yang simple, tak menggelabah, boleh siap dalam masa 2 minit setengah, sanggup susah payah. Yelah, dah nama pun backpacker hengkooo, bukan honeymoon. 
Ataupun jika terdapat mana-mana travel agensi yang nak offer aku package ground dengan harga yang murah dan logik pun boleh. Agensi indonesia mahupun malaysia. Boleh direct email aku.

adibahothman@gmail.com

So tu jep, oh lupa nak pesan, beli flight ke hape ke, kome urus lah sendiri yep. Tak pun, kalau korang pun dah tempah tarikh sama, ape kate kita pergi sekali, mengeratkan ukhuwah gituhh. 

Ok byee:)

No comments:

Post a Comment