Friday, July 20, 2012

Ramadhan datang lagi :')

Assalamualaikum w.b.t
Yeahhh, di saat orang lain membuat tajuk entry "selamat menyambut Ramadhan", "Selamat berpuasa" and so on... Aku pulak memilih tajuk entry yang lain macam sikit. bhaha *lupakan

Okayy, mula malam sabtu, semua umat Islam sudah mula solat Tarawih. sangat seronok sampai rase sebak bila dengar je bacaan yang bilal baca bila tarawih tu, yelah, Ramadhan bukan selalu datang, sekali je setahun. Janganlah pula disaat orang lain sibuk pergi solat kau pulak sibuk pasal persiapan raye, Hamboi-2, puase pun tak habis dah nak raya ? Adik aku lah tu, Puase pun tak mula lagi, dah tanye pasal lauk buka puase, Chehhh.

Bila mengenangkan yang aku ni sempat berada di bulan yang mulia ni, rasa bersyukur sesangat, rasa bertuah, harap dapat sambut Ramadhan yang berikutnya juga. Amin. Jadi bersama-samalah kita menyambut kehadiran Ramadhan ini dengan gembira. banyak-banyakkanlah melakukan amalan sunat dan semoga setiap dari kita sempat merasa malam Qadr, yang mana malam ini, lebih baik dari malam seribu bulan :')

Janganlah kita lemah loglai je masa bulan puasa ini, Nak tahu tak , kajian telah dilakukan keatas otak orang yang berpuasa dengan orang yang tidak berpuasa, the fact is, otak orang yang berpuasa ini lebih cerdas berbanding mereka yang tidak berpuasa. Lagipun, Nabi Muhammad berperang ketika bulan Ramadhan, iaitu perang badar, menang lagi tu. Jadi sebagai insan yang lemah, marilah kita bersama-sama menjalankan kewajipan kita sebagai seorang muslim yang berjaya. Diba pun bukannya seorang muslimah yang baik. Selagi kita berusaha, selagi itulah Allah akan membuka jalan untuk kita. bak kate Saheizy Sam dalam cite adnan sempit " Dimana Ade kemahuan Di situ Ada HighWay ".

Konklusinya, selamat menyambut Ramadhan, bukan setakat sambut je Ramadhan ni, tapi, rasailah, nikmatilah keindahan bulan ramadhan ni okayy dear redaers semua. 

p/s: Rindu teringat solat tarawih mase kecik-2 dulu. Akulah orang paling rajin sekali pergi solat :') ngehngeh

No comments:

Post a Comment