Friday, November 27, 2015

Honey Stick

Assalamualaikum,
Hye to all and Hey-Ho
Untuk entry kali ni aku nak share pasal honey stick, ataupun bahasa ibundanya batang madu.
Haaa bukan madu 3 okeh.
Aku memang pengamal madu, walaupun tidaklah tegar. Dulu, aku sangat tak suka madu tauuu, sebab bila masuk kat tekak, ya ampunn likatnya. Tapi lepas baca buku Jery D Grey, terus berubah gituhh kau. 

Aku selalu beli madu yang botol kaca kecik tuu, senang. Nak angkut kemana-mana pun senang. Tapi, lecehnya sebab nak kena usung pula sudu kehulu-hilir kan. Sebagai perempuan paling simple dalam dunia, aku ni kalau boleh semua benda nak simple, nak senang. Haaa diva AA tak haku. Eh sukehati lah kan, walaupun takde rancangan amboi-amboi-amboi sendiri. 
*Flip fan*

Okay, before proceed to honey stick ni, aku nak share cara untuk tahu madu tu asli ataupun tak. Aku belajar teknik ni masa kat cameron highland, haa jauh tak jauh aku menuntut ilmu ni. Taklah, sebenarnya masa trip ke cameron, kan ada jual madu lebah original katanya. Pakcik tu pun tunjuklah perbezaan madu ori dengan tak ori. Stepnya:

1. Letak satu sudu madu dalam cawan.
2. Letak sikit air masak. Sikit je tau, dalam 3 sudu.
3. Kocak-kocak, jangan stir (kacau) pakai sudu. Just gerakkan cawan tu je, gerak kiri kanan gitu.
4. Tengok madu yang mendap tu, kalau dia membentuk ala-ala sarang lebah, insyaAllah original.
Dia akan nampak macam sarang lebah. Walaupun tak exactly macam tu, at least nampak la rupanya tu. 
5. Kalau tak nampak, ada cara lain. Buang madu tu dalam singki, Pastu tepuk dahi, cakap "Aku kena tipu" sebanyak tiga kali. HAHAHAHAHAHA. 

Okay, back to our main topic. Zaman sekarang ni, sangat mudah untuk mengamalkan sunnah. Madu ni kan sunnah. Makan madu, sihat dan dapat pahala lagi, 2 in 1. Sekarang ni dah ada madu stick, yeyy. Sangat mmudahkan orang malas macam aku. Kalau lambat bangun nak pergi kelas, just grab je 1 stick bawa ke kelas. Boleh makan di mana-mana, macam makan coki-coki. 

Ohh, lagi satu, kalau makan madu yang dalam gelas kaca tu. Aku dapat tips juga, madu ni kena makan guna sudu plastik, tak boleh sudu besi. Ni aku tak tahu kenapa. tapi, mak aku pun memang makan madu pakai sudu plastik. So, kalau makan madu yang dalam bekas kaca tu, satu hal pulak kan nak membasuh sudu pagi-pagi. *Nak basuh sudu pun malas kakak oii*
Kalau makan honey stick ni, senang. Lepas makan buang je. 

Rasanya banyak yang jual honey stick ni. Tapi pilihan aku Top IQ Honey Stick. 
IG: coklat_iq
FB: coklat iq-home made



Dalam satu balang ada 100 sticks, harga RM 80.00
Kiranya satu stick RM 0.80 sen la.

Bagi aku, okay and not bad. Aku sangat suggestkan, ibu-ibu yang nak biasakan anak makan madu dari kecil, bagi kat anak honey stick ni. Sebelum pergi sekolah, makan satu stick. Asyik nak depends kat suppliment luar negara je kan. Jomlah praktikkan sekarang. Lagipun madu ni banyak khasiatnya. 
Ok tu je nak share.
Bye, Assalamualaikum.




Thursday, November 26, 2015

Teman Backpack Ke Jakarta

Assalamualaikum.
Hey-Ho.
Ape ke pelik kan tajuk entry aku kali ni.
Aku serious ni *Muka serious speck jatuh sikit tangan silang kat dada*
Aku mencari teman backpack ke Jakarta tahun 2016.
Okay, tarikh and details aku bagi kemudian masa email.

Ok, ceritanya begini. Pada beberapa minggu yang lalu, AA buat promosi, lalu aku dan teman aku dengan gelojohnya menempah flight ke Jakarta tanpa menggunakan akal fikiran dan IQ kami yang rendah ini. Sobs

Done booked tiket, aku pun google lah sikit-sikit pasal Jakarta, mostly orang cakap bahaya kalau pergi sendiri-sendiri, tambah pula awak tu pempuan. Perghh nk nangis wehh, walaupun tiket murah je kan.

Aku fikir nak amek ground tour package. So, sekarang ni, aku ada 2 options, kalau ada yang berminat untuk ke Jakarta dan guide kami disana tanpa bantuan Tour guide lagi bagus, boleh jimat cost. Aku prefer lelaki lah, yang nak backpack tu, alang-alang tu sekali lah kan, just nak ada lelaki je dalam group tu as protection lah konon. Walaupun aku ada black belt, bahayo jugak, sebab aku tak pernah pergi kan, so, takpe, first time pergi, biarlah berteman.
Then, second option, aku nak amek tour package je. Anyone yang ada pengalaman ke Jakarta secara solo atau duo, bolehlah share kan pengalaman korang tu. Nak share link pun boleh, nak email direct kat aku pun boleh. Jadi, sesiapa yang berminat nak join team backpack aku, boleh email aku. 

Aku kalau boleh nak someone yang simple, tak menggelabah, boleh siap dalam masa 2 minit setengah, sanggup susah payah. Yelah, dah nama pun backpacker hengkooo, bukan honeymoon. 
Ataupun jika terdapat mana-mana travel agensi yang nak offer aku package ground dengan harga yang murah dan logik pun boleh. Agensi indonesia mahupun malaysia. Boleh direct email aku.

adibahothman@gmail.com

So tu jep, oh lupa nak pesan, beli flight ke hape ke, kome urus lah sendiri yep. Tak pun, kalau korang pun dah tempah tarikh sama, ape kate kita pergi sekali, mengeratkan ukhuwah gituhh. 

Ok byee:)

Tuesday, September 1, 2015

Tips Saving Duit

Assalamualaikum :)
Hello gais, Hey-Ho.
Perghh tajuk aku macam hape je kan?
Hakak hengkorang ni dua kali lima sepuluh sama jugak membazirnya dulu. Tapi sekarang macam dah insaf sikit la kan sejak banyak benda yang nak kena fikir kan.
Disebabkan aku suka membazir dulu aku pun ada buat beberapa benda untuk ubah diri aku jadi lebih rasional kan? Rasional dalam mengeluarkan duit dan untuk membeli sesuatu.

Okay firstly, buat tabung. Seriously beli tabung cecomel sikit baru ada feel nak menabung kan (eh?). Mempengaruhi okayy, baru la nak menabung tu rasa comel je, rasa cute je. Nak beli tabung pun takyah memahal tauu, tu pun satu pembaziran. Aku beli tabung kat Mr DIY je murah. Kalau nak murah lagui buatla tabung sendiri. Banyak je kan benda boleh direcyclekan. Alam semulajadi pun terpelihara tak gituu.

Bila menabung, aku mula kan dengan amaun\jumlah yang sikit dulu. Contoh aku mampu menabung sehari RM 2 hengget, aku akan maintain kan jumlah tu. Contohnya kalau korang mampu menabung sehari RM 5 hengget, korang maintain kan amaun tu ok? Bagi aku menabung ni macam main kutu dengan diri sendiri haaa cemtu.

Bila dah menabung tu jangan pulak gatai tangan nak korek tabung, thats why aku cakap menabung dengan jumlah yang kita mampu. Hal ini untuk mengelakkan kita daripada korek tabung. Tetapkan kat diri korang boleh ambil duit tu lepas 2 bulan ke, haaa baru la boleh enjoy kan lepas tu.

Next, korang buat list, contoh, kalau korang ni dah kerja, sila senarai kan apa benda yang penting dulu. Contoh, duit kerata, duit minyak, duit belanja. Simpan and letak tepi duit tu, cukup bulan settlekan semua yang penting tu dulu.

Kalau student pun sama juga, sediakan duit belanja untuk sebulan. Tetapkan pada diri jangan melebihi had yang dah di tetapkan. Dapat je duit PTPTN tu, terus je agihkan awal-awal duit tu supaya tak over limit. Okay?

Lastly, benda yang paling aku suka antara tiga ni, buat "Bucket List", apa tu weh bucket list? Okaylaa, senang ceghita buat list idaman. Contohnya, dulu benda idaman aku nak beli phone (tak paham dengan diri sendiri pasaipa nak iphone jugak). So, duit aku menabung tu kalau aku nak pakai aku akan rasa macam sayangnyaaaa nak guna. Sebab aku ada benda yang nak beli yang boleh memuaskan nafsu hakuuu (biasala perempuan banyak nafsu)

Bila ada bucket list, rasa macam seolah-olah kita ada aim nak kumpul duit. Secara tak langsung benda tu akan motivate kan lagi diri kita supaya mengawal nafsu. He,He,He (suka sebab menang lawan nafsu). Jadi apa tunggu lagi, pergi list kan benda idaman korang. Aku pun kena list kan "kawen" dalam bucket list aku. Hahahahahahahahaha. (gelak sambil tunggu orang masuk meminang)

So tu jep yang aku nak share, aku share semua daripada pengalaman aku sendiri. Aku sendiri rasa macam lebih terurus bila buat macam tu. So, goodluck gais :)

Thanks For Reading :')

News

Assalamualaikum.
Hey-Ho !
Lama giloss gua tak update blog. 
Btw, sekarang aku tengah cuti sem. Sampai bulan 9. Aku baru je keje lepas raya ni. Aku sebenarnya malas sangat nak kerja. Fikir sem ni nak relax ja, tapi ada satu benda yang membuatkan aku eexcited nak kije cari duit. Gitchuu, ape bend nya ? Kawen ke ?
Hell no ! Kawen lambat lagi lah beb, kasi chance gua happy kan mak gua dulu.
Tapi kalau dah sampai seru tu nak buat guano ye dak ? *Tersedak*

Okayy, benda yang buat aku semangat nak kumpul duit ialah aku nak gi travel. Wihooo, engko tau je lah kan, aku bukan orang kaya yang every year pegi vacation. Setakat dekat-dekat tu ada la. So, prinsip family aku, sendiri nak, sendiri tanggung haaa kauu. Memang aku pun terapkan dalam diri aku camtu. Jeleous tu memang lah akalau tengok orang travel kehulu kehilir tak pun usung awek hulu hilir, (ehh tu pun jeles ke?) Tapi, dah diri ni tak mampu ye dak? Duk diam je la tengok orang.

Sejak akhir-akhir ni aku rasa macam aku jenis yang banyak diam dan fikir. Aku tak tahu tu benda baik ataupun sebaliknya. Haha. Sebab you know me, I am type of yang gila-gila, buat benda pakai aci redah, buat dulu baru fikir and segala yang negatif lah pokok dan akarnya.

Maybe sebab umur pun dah cecah 20 tahun kan? oyemgii twenty? (Pura-pura cool), jadi aku rasa tibalah masa untuk aku jadi lebih matang kot. Hiks.

Thanks for reading :')

Thursday, May 28, 2015

Port Dickson Budget Trip

Assalamualaikum.
Hey-Ho !
Hye gais, it been awhile since my last entry.
Bukan taknak update, busy gilos. Tapi, takla busy pun sebenarnya. Aku rasa macam aku dah lost skill membahagikan masa. Aku macam tak tak mematuhi jadual aku dengan betul. Ahh what a sad life. Ok copp, sekarang bukan cite pasal my boring daily life, tapi pasal my budget trip with my lesbian couple. HAHAHA. Puihh, nauzubillah lesbian.

Okay *tetiba blur, tak tahu nak start dari mana*
Okay first penginapan, kami tido di Ocean View Resort. Studio room type, sebab kami berempat gegirl je. Harga RM 130 semalam. Resort ni dekat dengan politeknik PD, jauh sikit dengan teluk kemang which is pantai ni paling femes dengan aktiviti sukan air contoh macam banana boat, jet ski and so on.

Tapi, belakang resort ni ada jugak pantai, boleh mandi, cuma tak meriah je la. 
Next, nak share tempat makan yang bestttt. Okay, aku tau banyak sangat tempat makan kat PD ni. Tepi2 jalan kau nampak banyak gila kedai makan, cuma kene pandai pilih ja . Before pergi PD aku ada la survey restoran best, banyak sangat, so the closer dengan tempat penginapan kitorang restoran ikan bakar mppd. Kat sini yang paling femes is restoran D'Terapung but since ramai yang cakap harga mahal cancel la. Hewhew, budget trip je okeh, kalau honeymoon trip kau nak D'Terangkat pun boleh. So, pilihla restoran tepi-tepi tu, sedap jugak, harga pun berbaloi gila. Restoran mppd ni tepi laut, tapi dah malam, tak nampak apa dah, nampak ikan tiga rasa je. Perjalanan dari teluk kemang amek masa dalam 20 minit.

Kitorang naik banana boat, kitorang amek yang rm 15, boleh ja nak bodek rm 10. Tapi malas pulak. Aku tak tau la apa best sangat naik banana boat, air terpecik kat muka, lalu kau memejamkan mata, lalu kau da sampai, lalu kau berkata itu pun 15 hengget?
Ceit, orang pun nak cari makan jugak. Haha.
Jom layan gambar.

Oh lupa nak cakap, jangan lupa singgah gerai makan depan ostrich farm, sedap gilos, Ada laksa, ngan goreng pisang. Goreng pisang dia sedap nak mampus. Tak tipu ok, kau tengok muka tu.

View from hotel, best gilos wehh *nak pi lagi*

My bagpackers mate :)

Tangkap gambar je mampu. >,<

Mandi Swimming pool last day.


Kami pergi 2 hari 1 malam je. Takleh nak pi lelama, assignment menanti, haha. So total kalau di tong-tong dalam RM 100 sorang. PD ni best untuk orang nak santai dengan family mandi laut, nak eratkan family bonding, friend bonding je la kot bagi aku.

So, tu je nak cite. Thanks for reading and see you next entry !

Friday, February 6, 2015

Tips Nak Buat Birthday Party !

Assalamualaikum :)
Hey-Ho and Hola !
Okay, sebelum aku merapu lebih jauh, mehla aku cerita kan sikit dah kenapa aku nak buat birthday party kan ? Adakah aku buat party liar ? Macam laki pakai singlet pompuan pakai bikini ? Hahaha. Oh nooo jelas-jelas enggak dong. Ok aku ni dah banyak sangat pengaruh cerita CSI, hahaha.

Nak dijadikan cerita, 28 January haritu hari jadi mak aku, jadi aku dah lama sangat plan nak buat suprise. Kasi scene terkejut pastu nangis-nangis sambil cakap "I cant believe it" sambil tutup mulut. Haaaa cerita CSI lagi. Hahahaha. Ok sambung cerita, disebabkan every year kitorang adik-beradik selalu bagi hadiah jee kan, so kali ni kitorang decide nak buat macam celebration tapi in a simple but memorable way. Buat gah-gah pun buat ape kan ? Membazir je. Yang penting effort tu :) Hehhehheh

Okay cerita bermula mase aku kat kem, actually aku ada kem mase birthday mak aku (28/1) tuu, so just wish ala kadar je, buat cukup syarat je. Hehe, pastu buat la ayat sikit, aku cakap "akak kirim doa je laa eh, bajet lari laa" haaaa, disebabkan anak-anak mak aku ni memang selalunye bajet lari, mesti mak aku percaya punya. Mak aku ni pun jenis yang tak suka buat party-party ni. Buktinya, seumur hidup aku, 2 kali je aku sambut hari jadi. Hahahaha. Tade pun kek bertingkat, ade edar-edar kad kat kawan sekolah, pastu pakai topi. So sad :'( tapi tak kisah pun. Hewhew. *Sambil berlalu pergi*

Ok aku tak boleh pergi, nanti sape yang nak sambung cerita. So, aku plan nak buat suprise kat mak aku hari jumaat, sebab aku balik rumah hari khamis tu. Ohh lupa birthday mak aku jatuh hari rabu. Jadi sambut hari jumaat sebab mak aku balik ofis awal sikit.

So the plan begin, first step, kene fikir apa yang korang nak makan, let say kalau nak makan kek je pun dah ok, tapi macam kedekut sangat pulak. Jadi kalau ikut aku ada beberapa plan, antaranya nak masak spigetti, meehon goreng. Tapi mak aku bukan suka sangat pun plus benda tu macam dah biase kan. Jadi aku decide untuk buat steamboat a.k.a yong tau fu, fuiyoooo. Bunyi je gempak tapi duit jimat gilaa wa cakap lu. Jadi first step decide nak makan apa.

Next step, fikir berapa ramai orang korang nak ajak sebab boleh agak-agak untuk prepare makanan kan. So, disebabkan benda ni aku buat kecil-kecilan je, ingatkan nak buat adik beradik je, tapi macam sunyi sangat pula. Aku pun ajak makcik aku ngan anak dia ngan cucu-cucu dia dan sorang kakak sedara aku yang rapatt sangat ngan mak aku kitorang panggil dia along. So, bajet tetamu aku dalam 7 orang camtu. 

Third step, decide korang nak beli kek jenis apa, nak buat sendiri pun boleh, tapi desebabkan mase mothers day last year aku dah buat kek kat mak aku, tahun ni macam malas pula. Heh heh, lagipun memang kesuntukan masa gilaa. Kalau boleh nak benda yang ready made je. Dah discuss ngan adik-beradik aku, kitorang nak beli kek baskin robbins, sebab rase macam nak buat kelainan la, selalunya kek secret recipe kan, kali ni nak makan kek ice cream :) sekali sekala. 
Tapi ikut korang la, aku sebenarnya nak tempah kek BR ni, kiranya kita boleh tempah nak design apa, nak ice cream apa, nak makan untuk berapa orang, tapi kalau tempah at least dalam 3 hari sebelum, masalahnya aku ni haa esok nak pakai harini baru kelam-kabut memang tak sempat la. 
So, tapee, boleh je pegi BR pilih kek yang ready made je terus.


Okay last step, dah name pun birthday party kan, harus la ade some decoration, HARUS okay, bukan wajib, tapi more to for fun, sebab ade 3 orang budak kecik nanti, tadela diorang bosan. Beli la setakat apa yang mampu, banner yang mahal-mahal tu tak perlu rasanya. Untuk birthday mak aku ni aku beli poppers (jenis sederhana aku beli 4 sebab 4 10 hengget), pastu aku beli belon, aku beli helium balon yang ada tulis "happy birthday mom". Harga dia depends on size yang korang pilih, yang aku beli size sederhana harga RM 16.90. Last sekali aku beli banner, ingatkan nak beli yang huruf-huruf boleh gantung tu tapi mahal sikit (huaa kedekutnya), so aku beli yang biasa je harga dalam RM 6.90.
So, total aku spend kat decorations dalam 50 ringgit la.

Abaikan jam and kelander tu malas nak alihkan :)
Okay, so the day pun start, hari jumaat, pagi2 aku dah ada meeting jap ngan customer, nak dapat duit kan, kene la keje keras sikit, hewhew. Then dah settle, aku pegi amek adik aku kat hostel ia pastu balik rumah solat terus pegi cari kedai Hikmah Enterprise dekat batu caves. Aku pegi sini sebab nak beli barang-barang yong tau fu. Kenapa aku tak beli yang kat carefour je ? Sebab aku takut sangat tak halal, so kalau beli kat sini, komfem-komfem halal plus femes kot dah banyak kali keluar majalah. Kos aku kat sini dalam RM 30 ringgit je. Murah sangatttt and berbaloi tu pun banyak lebih. And kene la prepare tempat nak steam tu kan, aku tade pon, hahaha so pakai periuk nasi je, pon boleh, beli paste tomyam tu, buat kuah je, then rebus la barang yong tau fu tu dalam tu. Jimat itu berkat kan ? *alahaii tetiba*
Banyak lagi sebenarnya, tak sempat nak tangkap gambar sebab rushing




Dah settle beli bahan yong tau fu, aku singgah wangsa walk jap sebab nak beli kek, udang and barang decorations. Aku beli kek fully ice cream, ade kek ice cream layer dengan kek, tapi yang aku beli ni fully ice cream, so mahal sikit la. Harga dalam RM 90 lebih campur tax. Tapi serious kek dia superb beb, puas hati sangatt. Pastu kalau kat wangsa walk ada satu kedai jual barang-barang party ni, so senang la keje aku. Pegi satu tempat je ada semua benda, pastu udang aku beli kat cold storage. Pandai-pandai la bajet berapa banyak.

Sampai rumah je abang aku dah balik, pastu terus suruh dia tipu sunat call mak aku cakap yang dia tak balik, biar nak suprise. Abang aku ni pulak anak soleh sikit, ape dia cakap mostly mak aku percaya la. And yess we made it, mak aku percaya gila kot. Hewhew, sorry mak tipu sunat :)
Then terus start tiup belon, pasang decoration, potong2 barang yong tau fu, kemas rumah etc.

Dah settle semua, than tunggu la mak aku balik keje, bila mak aku balik keje kitorang tutup pintu, biar mak aku bukak pintu sendiri, and then SUPRISEEEE !!!!
Hahaha, Alhamdulillah, dengan kehadiran tetamu, majlis kecil-kecilan anjuran adik-beradik enterprise bejalan dengan simple tapi meriahnya :') Aku happy tengok family kecik aku ni enjoy makan hidangan yang simple tu. Yang penting, benda tu something yang akan buatkan mak aku ingat sampai bila-bila.



Anddddd mak aku again celebrate birhday kat rumah kakak dia iaitu makcik aku la kan, kali ni panggil lagii ramai orang. Buat majlis doa selamat sikit hari ahad. Sebenarnya macam more to gather family belah mak aku la. And tu je aku nak share. Hope yugais enjoi your day :) And enjoi reading !


Thursday, February 5, 2015

Rahsia Lulus MUET

Assalamualaikum :)
Hey-Ho and Holla ! Okay for this entry aku nak share benda yang memang student macam aku ni perlukan, which is nak lulus MUET ! Hewww at least band 3 laa kan ?
Okay, bagi aku, nak lulus MUET tak senang and tak susah. Sebab ? Ok lemme expleiynn to you veveyhh, haaa amboi over aku ni.

Muet akan ada banyak bahagian, which are listening, reading, speaking, eassay and so on lah, bak kata teacher aku, tak semua orang a good listener kan ? and tak semua orang a good writer kan? So, masing2 ada kelebihan and kekurangan. Kalau boleh, korang focus on which part yang korang power, InsyaAllah bila korang focus satu benda, yang lain akan follow.

Aku bagi tips untuk listening, korang kene banyaakkkkkkk sangat practice. Macam mane nak practice listening kan ? Salah satu cara yang memang kene buat is dengar cd dalam buku Muet tu lah kan ? Pastu buat practice dia. Tapi, mase aku kat matrik aku tade pon laptop, so benda tu menghadkan aku untuk practice pakai cd kan. Lagipun, bosan gilaa kan buat latihan formal camtu.
Ok so ni cara aku, aku ni memang jaranggg gila dengar lagu mat saleh, sebab aku lagi prefer dengar lagu indon yang jiwangss-jiwangss karat tu (muehehehe). Jenis-jenis yang suka feel sensorang layan perasaan, bhahahaha.

So, disebabkan aku ni jarang dengar lagu omputih, ade sebabnya kenapa aku malas layan lagu omputih, salah satunya sebab aku tak faham -,-
So, disebabkan muet sila gagahkan diri anda untuk mudah nanti kat uni, jadi aku practice, dengar lagu omputih, pastu tulis lirik dia, pastu google lirik lagu tu then check balik mana salah.
So far, benda ni ada postifnya, aku pun dah mula layan lagu omputih tapi lagu indon still layan jugak, biar seiring tak gituww ? Hewhew.

Aku update sikit entry ni, part speaking, aku memang buat banyak gila latihan dengan kawan-kawan aku. Sebabnya, bila kita praktis banyak topic (aku practice almost all exercises dalam buku tu), masa betul-betul test muet tu, idea banyak dan melimpah ruah tau. Sebab kadang-kadang point topic lain boleh je masuk dengan topic lain. So, bila banyak kali practice, banyaklah idea.

So far tu je la, and kalau betul2 nak lulus MUET dengan band 6 ? Cer try ni, kita usaha kan? Semoga Allah nampak usaha kita tuu.

Ni klik bawah ni, aku just bagi yang termampu, selebihnya bergantung kat diri sendiri ok :)

 

Monday, January 12, 2015

Iyow !

Assalamualaikum :)
Hye Uolls ~~
Lame gilak nokk mak tak menaip haprak pun entry. Alah mak taip pun tade orang bace nokk, mak je perasan lebih. Haaa suke hati mak lah nokk asalkan mak happy !
Engko dah kenapa buat intro cenggitu sampai satu perenggan !

Oklah dek non, sumpah weh lame gilos tak menaip dah kering idea. Masalahnye idea ni nak kering bila aku ngadap laptop. Asal ngadap laptop je idea yilek, asal yilek je time tu aku tengah ngadap buku. Hah? Ape kene mengena engko ni ? Kene type disorder ke hape ?
Haaaa kan samai cenggitu sekali.

Tapi takpe, since aku dah start cuti sem !!!!!! Amboi banyak pulak aku punya tanda seru. Menggambarkan betapa gumbiranya hati beta. Hikhok. 
InsyaAllah akan berlambak entry lepas ni. Entry balas dendam namenye. Walaupun tade orang bace, pedulik pulak haku ?

Nak tengok gambor2 latest aku, gi follow insta aku eh, aje tade kije aku nak nguplode gamborr kat sini, Tapi tapelah since aku sayang gila kat korang (sorang dua yang bace entry ni) 
Jap lagi aku share gambar aku eh, eh, eh, nak ke idokk ? Nak jugak! Demi menjadi perasaan aku. 
Wah wah aku ingat aku sape ? Banyak betul monolog aku, Haha.
Yelah, orang tade pakwe memang suka cakap ngan diri sendiri. Contoh, Orang pempuan ni suka benor shopping kan? Aku suka pegi pasor je sebab boleh pakai seluo tido, haha.
Pastu pempuan ni mesti minta pendapat pakwe dia, walaupun end up dia je yang pilih. Hahaha.

Banyak benda sebenornya aku nak share tapi nanti lah ye yeop, banyak lagi mase teman ade nak lingkar atas katil sampai ngadap lappy sambil minum jus orange. (hambuoi kau ingat kau anak ongkaye ? ) Makan dalam bilik pun mak aku bising. Hahaha.
Ciss, tu cuma angan-angan aku je. Sebab tu aku nak kawen ngan anak ongkaye, masalah sekarang nih

"Ade ke ongkaye nak kat aku? Ongbiase pun takmau"

See ! Banyak betul monolog aku sejak akhir2 nih, oh lupaaa aku dah 20 kan, mestilah banyak menceceh macam makcik2 sikit. Haha.

Weh nak share fav song aku : 
Penyanyi: Avenged Sevenfold
Lagu: Dear God

Entah lah algu ni macam ade kene mengena pulak ngan aku. Aku cerita pasal lagu ni kat mak aku. 
Akisahnya...

Si Emak : Ehh sejak bila jiwang-jiwang ?

Si Anak : Bukan jiwang mak, This is SOUL beybeh (dengan penuh penghayatan)

Si Emak : Tayah nak soul sangat, pakwe pun tade, bilalah kamu ni nak ade pakwe eh...(dan panjang pulak bebel si emak. Lebih kurang sejam jugak..)

Aku pun tak paham napela mak aku risau sangat. Yelah tahu mak tu banyak peminat. Haha. Tak kisah pong, asalkan aku happy. (Happy ke?) 

Bersambung...(happy tu aku tunjuk, sedih tu aku simpan)

Bubai ~~~ Have a nice day ahead darls !
 Ehh cop, tadi janji nak share gambor, haha. 

kalau tak jumpa mana aku, korang memang bengap kalah beruk ontot merah. IHIKS !


Best Buddy zaman Matrik.