Thursday, March 24, 2016

We Are Volunteers

Assalamualaikum.
Hey-Ho and Holla !
Ok, I know I tak habis lagi update pasal krabi tu, pastu I nak update benda lain. Hikhik, maafkan beta ok.

Orite "We Are Volunteers" ataupun WAV ialah pada asalnya sebuah kumpulan assignment yang memerlukan kami menjalankan khidmat masyarakat. Tapi, akhirnya memilih untuk menjadi sukarelawan secara serious. Betul beb, kalau nak fikir masalah duit, masalah transport, memang sampai mati pun masalah ni takleh settle. Aku suka join social works tapi selalu clash dengan jadual aku, weekend aku selalunya ada program SUKSIS since aku join SUKSIS ni kan. 
So, me and my friend decide to go on this charity program with our own time. 

So, here we go, bismillah, aku nak perkenalkan kat korang We Are Volunteers ataupun WAV ialah sebuah organisasi bebas yang menjalankan kerja-kerja amal. Kami tak hanya tertumpu pada satu golongan sahaja, tapi kami meraikan semua golongan. Maltlamat utama WAV ialah untuk membantu semua golongan yang tidak berkemampuan, kami tidak hanya memfokuskan untuk sumbangan wang ringgit sahaja, kami lebih kepada sumbangan tenaga kami. 
We donate what we have. Percayalah, kehadiran anda dengan senyuman sahaja sudah cukup membuatkan mereka gembira.

WAV sedang memburu volunteers bebas yang ingin turut serta dalam event kami. Beberapa event insyaAllah akan berlangsung. Buat masa ini, event pertama dari kami ialah Hati Gerontology 1.0. Gerontology ialah old age dalam bahasa scientificnya. Masa tengah belajar psycho, melekat pulak perkataan ni kat otak aku. 


Hati Gerontology 1.0 akan diadakan di Pusat Jagaan Orang Tua Abdillah, Seremban. Untuk volunteers, kami sudah pun cukup crew tapi kami masih lagi memerlukan sumbangan dari segi wang ringgit mahupun makanan asasi.
Jika anda berminat untuk menderma, boleh la contact saya 

011-12267196
Adibah

Sesi post-moterm untuk event pertama kami akan dibentangkan disini. 
Semoga kita terus dilimpahkan aura yang positif dan ceria.

"sekecil-kecil amalan kita akan dinilai Allah"

Doakan WAV akan terus berjaya menceriakan hati-hati insan yang kerkurangan. 


No comments:

Post a Comment