Tuesday, January 22, 2013

Review Produk Nano White :)

Assalamualaikum :)
Hye To All.
Today, I nak review pasal produk yang baru je aku guna. Tak sampai sebulan lagi, BUT, kesannya aku dah dapat rasakan. *Chewah, Gerek Seyh*

So, apa yang merasuk aku untuk mencuba produk ni ialah amoi kat guardian tulah. Huahua, act, hari itu aku baru sahaja mengeluarkan separuh dari gaji aku untuk membayar hutang piutang aku. Biaselah, nak mula kerja of corselah aku memerlukan kos sara hidup yang tinggi, lagi-lagi aku ni. Mak aku cakap aku ni tak pandai nak gunakan duit dengan cermat. Haha. yeah that me :)

Back to the main, lepas je keluar kan gaji tu, adelah dalam 10 minit sebelum aku masuk kerja balik, then aku singgahlah di Guardian tu, saje je masuk-2, sebab Guardian tu sebelah je pun ngan kedai Mempry Lane( Iam Trainee there ). Masuk je, aku teruss lah tanye amoi tu, amoi ni dah tua tau, tapi kulit dia canti seyhh, aku pun bertanya lah tentang produck hadalabo tu, pastu amoi tu kate die tak tahu sangat, tapi die kenalkan dengan produk nano white tu, die pun guna whole set produk tu. Jadi, aku ni mudah bebnorr terpengaruhnye, but, terpengaruh aku pun bersebab okayy. Sebabnya kulit amoi tu memang cantik even dia dah tua.

Aku pun, pikir-2, sebab sebelum ni kan aku ada review pasal produk Reiss tu kan? Okay jugak produk tu, tapi mahal la sikit plus dengan susah nak dapat sebab produk tu ade kedai die sendiri. Jadi, untuk memudahkan kerja aku, aku pun beli la produk nano white ni, mula-2 aku try dia punya cleanser dan toner.
Seperti semua sedia maklum, cleanser dan toner tidak dapat dipisahkan, seperti aur dengan tebing, seperti isi dengan kuku, dan seperti yang lain *huaha*

First Step ::
CLEANSER

cleanser pun ada dua, untuk kulit berminyak dan kulit kering, hati-2 ya:) mintalah pendapat dari pekerja itu kedai tu tanpa segan dan silu. 

1- Bau dia sangat wangi okay, sebab i tak suka bebenor cleanser yang bau die tak sedap, nak pakai kat muka pn rase errrr''

2- So soft, and tak berbuih sangat, sebab kalau muka tu berminyak sangat tak sesuai dengan cuci muka yang banyak buih, tapi tadela sampai tade buih langsung, baik kau pakai air suam je, *hewhew*

3- Lepas bilas, kulit kau sumpahh lembut and rase superb segar baii, *selembut bayi*


TONER

Some people said that toner tak penting, and just spoil duit je beli toner. NO ! Act, toner ialah benda paling penting lepas kau cuci muka, sebab time cuci, liang pori terbuka dengan luasnya untuk mencuci kotoran degil di dalam pori itu, selepas cuci, harusla kau orang tutup semula pori itu dengan toner, kalau tak, muka kau orang berlubang-lubang *ibarat bulan*

1- Toner dia sangat mudah nak guna, just terus spray kat muka je, sebab spray dia sangat halus, so, senang nak guna. *paham tak?*

2- Bau dia sangat harum mewangi okayy. Selesa sangat bila spray tu. 

3- Bila spray rase muka macam lembap je, dan rase macam terus masuk kat liang pori *macm over je ayat aku* 

SERUM
 Serum ni aku beli the next day jugak, aku cari amoi tu jugak, haha. Then, die nasihatkan aku try serum dia, sebab dia kate, walaupun mahal, tapi itulah sebenarnya benda paling penting, krim-krim malam and siang tu semua kemuadian.

1- Muka kau orang automatik halus gile. 

2- Wangi sangat.

Tu je. haha, serum ni boleh hilangkan parut dan cerahkan muka. Serum nano white ada 2, satu untuk hydrate, satu lagi untuk whitening, pakai yang untuk whitening dulu, untuk hilangkan kesan cela, lepastu baru pakai yang hydrate untuk bagi effect gloomy kat muka tu. Macam muka lisa surihani, kan nampak macam bersinar-sinar ( perasan time dia bagi komen dalam MLM )

So, over all, I love much this produck sebab bau dia wangi, dan the most improtant thing is, the main ingredientdia ialah sayur-sayuran. bahan-2 dia berasaskan sayur-sayuran. Jadi, baguslah kan. dari guna produk yang banyak bahan kimia. So, this all my review kalau kau tak puas hati, kau try sendiri okeyhh tokk. Gua nak ciauu dulu. Lepas ni, Diana Danielle dah tak jadi duta produk ni dah, I will be the next *perasantan gile*
 New updtae : 14/5/13. I have stop using this produk whick is not suitable for me, for those who want the poduk, whick is ade lagi 60 % intipati dalam tu, boleh contact saya by email. Saya ada pencuci muka, toner dan serum, saya beli semua ni harga RM 120 something. So, saya buat stock clearence dengan harga RM 50 ringgit include postage. Sebab kesian produk tu dah lama terperap dalam rumah. Worth it gila kalau nak try, sebab serum tu je harga almost 80 ringgit. Better, beli dari saya dan try dulu. Kalau sesuai, then, boleh continue. Just email me. adibahothman@gmail.com
New Update : 23/06/13. SOLD OUT !

New update: 3/2/2014 : dah tukar ke produk babies blink, serius it work well, kalau nak tahu apa-2 email me at adibahothman@gmail.com . Latest post about babies blink.

p/s : bola tadi sangat tidak best sebab seri !







3 comments:

  1. huu.. mula2 teruja bila cik pakai nano white. macam boleh geng sebab saya pun baru start pakai nano white.. pastu dah hujung2.. tetiba terkedu sebab cik dah stop pakai.. huuaa..

    sebenarnya tengah nak cari produk yg halal.. sebab sebelum ni pakai L'oreal Paris.. bertahun2 dah lamanya. pastu muka tetiba buat pasal.. so stop pakai dan cari yang lain. alang-alang cari produk lain.. terus le nak try Nano White.. sekarang ni dah nak pakai hampir sebulan.. suami cakap muka ada perubahan... nampak putih sikit.. tapi bila sentuh2 jari kat muka.. aiyak! pedih plak..

    huwaa.. what should i do mehh.. perlu pakai sampai habis ke baru tukar yg lain..

    **baru nak rasa lega sebab dah jumpa yg halal.. tapi.. apsal mcm ada bintik2 timbul, pastu bila sentuh pedih.. ngaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula, mungkin dia sesuai untuk setengah kulit kutt. Kulit kita ni tak sesuai agaknya, mula-2 memang ok, tapi, lama-2 jerawat naik, tak tau kenpa.

      Delete
  2. sudah guna produk nano lam 4 bulan.. ase cam makin teruk jer muke ni.. jerawat mcm suke jer nak naik.. tension tetibek sbb sblum ni guna olay..muka ok..comey jek. pastu tukar nano sbb konon2 dah bosan gune OLAY.. aiyakk.. stress muka dah x licin mcm dlu ..

    ReplyDelete