Tuesday, January 22, 2013

Review Produk Nano White :)

Assalamualaikum :)
Hye To All.
Today, I nak review pasal produk yang baru je aku guna. Tak sampai sebulan lagi, BUT, kesannya aku dah dapat rasakan. *Chewah, Gerek Seyh*

So, apa yang merasuk aku untuk mencuba produk ni ialah amoi kat guardian tulah. Huahua, act, hari itu aku baru sahaja mengeluarkan separuh dari gaji aku untuk membayar hutang piutang aku. Biaselah, nak mula kerja of corselah aku memerlukan kos sara hidup yang tinggi, lagi-lagi aku ni. Mak aku cakap aku ni tak pandai nak gunakan duit dengan cermat. Haha. yeah that me :)

Back to the main, lepas je keluar kan gaji tu, adelah dalam 10 minit sebelum aku masuk kerja balik, then aku singgahlah di Guardian tu, saje je masuk-2, sebab Guardian tu sebelah je pun ngan kedai Mempry Lane( Iam Trainee there ). Masuk je, aku teruss lah tanye amoi tu, amoi ni dah tua tau, tapi kulit dia canti seyhh, aku pun bertanya lah tentang produck hadalabo tu, pastu amoi tu kate die tak tahu sangat, tapi die kenalkan dengan produk nano white tu, die pun guna whole set produk tu. Jadi, aku ni mudah bebnorr terpengaruhnye, but, terpengaruh aku pun bersebab okayy. Sebabnya kulit amoi tu memang cantik even dia dah tua.

Aku pun, pikir-2, sebab sebelum ni kan aku ada review pasal produk Reiss tu kan? Okay jugak produk tu, tapi mahal la sikit plus dengan susah nak dapat sebab produk tu ade kedai die sendiri. Jadi, untuk memudahkan kerja aku, aku pun beli la produk nano white ni, mula-2 aku try dia punya cleanser dan toner.
Seperti semua sedia maklum, cleanser dan toner tidak dapat dipisahkan, seperti aur dengan tebing, seperti isi dengan kuku, dan seperti yang lain *huaha*

First Step ::
CLEANSER

cleanser pun ada dua, untuk kulit berminyak dan kulit kering, hati-2 ya:) mintalah pendapat dari pekerja itu kedai tu tanpa segan dan silu. 

1- Bau dia sangat wangi okay, sebab i tak suka bebenor cleanser yang bau die tak sedap, nak pakai kat muka pn rase errrr''

2- So soft, and tak berbuih sangat, sebab kalau muka tu berminyak sangat tak sesuai dengan cuci muka yang banyak buih, tapi tadela sampai tade buih langsung, baik kau pakai air suam je, *hewhew*

3- Lepas bilas, kulit kau sumpahh lembut and rase superb segar baii, *selembut bayi*


TONER

Some people said that toner tak penting, and just spoil duit je beli toner. NO ! Act, toner ialah benda paling penting lepas kau cuci muka, sebab time cuci, liang pori terbuka dengan luasnya untuk mencuci kotoran degil di dalam pori itu, selepas cuci, harusla kau orang tutup semula pori itu dengan toner, kalau tak, muka kau orang berlubang-lubang *ibarat bulan*

1- Toner dia sangat mudah nak guna, just terus spray kat muka je, sebab spray dia sangat halus, so, senang nak guna. *paham tak?*

2- Bau dia sangat harum mewangi okayy. Selesa sangat bila spray tu. 

3- Bila spray rase muka macam lembap je, dan rase macam terus masuk kat liang pori *macm over je ayat aku* 

SERUM
 Serum ni aku beli the next day jugak, aku cari amoi tu jugak, haha. Then, die nasihatkan aku try serum dia, sebab dia kate, walaupun mahal, tapi itulah sebenarnya benda paling penting, krim-krim malam and siang tu semua kemuadian.

1- Muka kau orang automatik halus gile. 

2- Wangi sangat.

Tu je. haha, serum ni boleh hilangkan parut dan cerahkan muka. Serum nano white ada 2, satu untuk hydrate, satu lagi untuk whitening, pakai yang untuk whitening dulu, untuk hilangkan kesan cela, lepastu baru pakai yang hydrate untuk bagi effect gloomy kat muka tu. Macam muka lisa surihani, kan nampak macam bersinar-sinar ( perasan time dia bagi komen dalam MLM )

So, over all, I love much this produck sebab bau dia wangi, dan the most improtant thing is, the main ingredientdia ialah sayur-sayuran. bahan-2 dia berasaskan sayur-sayuran. Jadi, baguslah kan. dari guna produk yang banyak bahan kimia. So, this all my review kalau kau tak puas hati, kau try sendiri okeyhh tokk. Gua nak ciauu dulu. Lepas ni, Diana Danielle dah tak jadi duta produk ni dah, I will be the next *perasantan gile*
 New updtae : 14/5/13. I have stop using this produk whick is not suitable for me, for those who want the poduk, whick is ade lagi 60 % intipati dalam tu, boleh contact saya by email. Saya ada pencuci muka, toner dan serum, saya beli semua ni harga RM 120 something. So, saya buat stock clearence dengan harga RM 50 ringgit include postage. Sebab kesian produk tu dah lama terperap dalam rumah. Worth it gila kalau nak try, sebab serum tu je harga almost 80 ringgit. Better, beli dari saya dan try dulu. Kalau sesuai, then, boleh continue. Just email me. adibahothman@gmail.com
New Update : 23/06/13. SOLD OUT !

New update: 3/2/2014 : dah tukar ke produk babies blink, serius it work well, kalau nak tahu apa-2 email me at adibahothman@gmail.com . Latest post about babies blink.

p/s : bola tadi sangat tidak best sebab seri !







41 comments:

  1. huu.. mula2 teruja bila cik pakai nano white. macam boleh geng sebab saya pun baru start pakai nano white.. pastu dah hujung2.. tetiba terkedu sebab cik dah stop pakai.. huuaa..

    sebenarnya tengah nak cari produk yg halal.. sebab sebelum ni pakai L'oreal Paris.. bertahun2 dah lamanya. pastu muka tetiba buat pasal.. so stop pakai dan cari yang lain. alang-alang cari produk lain.. terus le nak try Nano White.. sekarang ni dah nak pakai hampir sebulan.. suami cakap muka ada perubahan... nampak putih sikit.. tapi bila sentuh2 jari kat muka.. aiyak! pedih plak..

    huwaa.. what should i do mehh.. perlu pakai sampai habis ke baru tukar yg lain..

    **baru nak rasa lega sebab dah jumpa yg halal.. tapi.. apsal mcm ada bintik2 timbul, pastu bila sentuh pedih.. ngaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula, mungkin dia sesuai untuk setengah kulit kutt. Kulit kita ni tak sesuai agaknya, mula-2 memang ok, tapi, lama-2 jerawat naik, tak tau kenpa.

      Delete
    2. Sis sy dh pakai produk nano white skrg. Alhamdulillah stkt ni muke sy makin putih. N jrwt pun okay je. Hrp2 stay mcm ni lah.. huhu

      Delete
    3. Dh 3 bulan pakai ni,selesa n look bright..myb seswai dgn kulit i..will continue,

      Delete
  2. sudah guna produk nano lam 4 bulan.. ase cam makin teruk jer muke ni.. jerawat mcm suke jer nak naik.. tension tetibek sbb sblum ni guna olay..muka ok..comey jek. pastu tukar nano sbb konon2 dah bosan gune OLAY.. aiyakk.. stress muka dah x licin mcm dlu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tumpang tanya, nano white masa sis pakai dulu mmg jerawat asyik timbul ke? Sebab sekarang ni saya pakai nano baru seminggu tapi jerawat non stop la keluar😢😢😢 sebelum ni saya pakai glow glowing tapi masuk 5 bulan muka saya penuh dengan bintik bintik kecil, tu yang tukar ke nano white, tapi makin teruk pulak muka. Stress gila

      Delete
    2. Tumpang tanya, nano white masa sis pakai dulu mmg jerawat asyik timbul ke? Sebab sekarang ni saya pakai nano baru seminggu tapi jerawat non stop la keluar😢😢😢 sebelum ni saya pakai glow glowing tapi masuk 5 bulan muka saya penuh dengan bintik bintik kecil, tu yang tukar ke nano white, tapi makin teruk pulak muka. Stress gila

      Delete
    3. actually glow glowing xelok. once awk dh stop product peeling tu, then awk gna nano yg natural, mmg jerawat akan bermaharaja lela sbbslum ni dia mendap kt dlm.

      Delete
    4. Dulu pon sye pakai glow glowing dlm setahun stngh ..ni pon baru je berhenti awal tahu haritu..sbb dapat tahu glow glowing x brpe nk elok.tapi saya stop perlahan2 takut effect die teruk sngt..Yes mase btl2 dh berhenti tu jerawat naik bnyk..ramai tegur..Soo kawan syor kan pakai nanowhite. untuk permulaan saya ambik satu set nanowhite fresh dengan dark spot corrector untuk hilangkan parut.biaselhh produk natural ni bile kite pakai effect die lmbt sikit..saya dah pakai 4 bulan.mmng mule2 pakai jerawat naik.mungkin sbb effect saya pakai produk berkimia duluu..so tahan jelhh sekrng ni alhamdulillah tinggal parut jee..jerawat tu mmng naik tapi bile saya pakai dark spot corretor tu dlm 3 hari mcm tu die jadi kecut..so skrng ni saya bertukar plk pakai pencuci muke nanowhite awakening saja nk tukar.plus saya beli serum untuk whitening..saje nk try sbb die bg tau bnde tu blh hilngkn parut plus putihkn mukee..lepas dh x pakai glow glowing ni muke jdi kulit asal balik..x seputih gebu dlu.haha.

      Delete
  3. Elok ke x nano ni sbenanye..confius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat elok.. dia boleh kurangkan parut jerawat dan cerahkan kulit muka.. saya sangat berpuas hati dengan hasilnya..

      Delete
    2. nak kaa elok tu tak jugak ,, masing2 punya kulit .. sebelum ni saya pakai nutox ,,pastu tukar ke nano..muka asyik keluar jerawat

      Delete
    3. Sy pn de pakai nutox juga. Abis kuar jerawat2 besar area dahi. So sy dptkan consult nutox...dia suggest stop pakai.

      Delete
  4. X smua produk sesuai utk kulit....

    ReplyDelete
  5. X smua produk sesuai utk kulit....

    ReplyDelete
  6. kulit lain2. jangan ikut orang. tanye coach dekat guardian or watson yg terer pasal skincare

    ReplyDelete
  7. kulit lain2. jangan ikut orang. tanye coach dekat guardian or watson yg terer pasal skincare

    ReplyDelete
  8. hi sy dah guna nano ni dlm sbulan.. at first just guna awakening snow wash.. tapi sy jenis kulit kering org dekat Watson tu advise pki yg cleasing milk tu.. mse tu sy beli skali dgn toner & day renew cream.. so sy try yg tu tpi mke cm mkin trok.. still kering and naik jerawat2 kecil.. maybe xsesuai kott.. so nk stop guna ni.. sape2 dkt sni yg bru nk try skin care ni boleh beli dgn sy.. nk jual RM35 je.. total sume ade 4 set (awakening snow wash (dah sbulan pki), cleansing milk, treatment toner & day renew cream(yg 3 set ni bru beli dlm 2 weeks)).. boleh call / whatsapp sy 0194889581.. tq

    ReplyDelete
  9. tenpat kerja saya semua pakai nano white , flawless giler , diorg citer sebelum diorg pakai nano white muka dorg berjerawat teruk smpai diorg guna nano white , macam ta percaya , ni sekarang tengah try , msa first guna lembut rasa muka , tapi ta sure berkesan ke tidak , kena dgn muka ke ta

    ReplyDelete
  10. Salam, sy ade nk letgo set nanowhite..bru pkai dlm 2 minggu..masih byk lg..nk letgo sbb xsesuai ngn kulit..ade 4 item
    -microfoliating clay cleanser
    -refining treatment toner
    -intensive brightening serum
    -cell moist whitener

    Nk letgo murah2 je..beli dlu dkt rm100..Nk letgo rm60 je..boleh nego lg smpai jd..berminat boleh whatsapp 0175884034(yana)

    ReplyDelete
  11. Salam, sy ade nk letgo set nanowhite..bru pkai dlm 2 minggu..masih byk lg..nk letgo sbb xsesuai ngn kulit..ade 4 item
    -microfoliating clay cleanser
    -refining treatment toner
    -intensive brightening serum
    -cell moist whitener

    Nk letgo murah2 je..beli dlu dkt rm100..Nk letgo rm60 je..boleh nego lg smpai jd..berminat boleh whatsapp 0175884034(yana)

    ReplyDelete
  12. Sy pakai memang best sangat..sbb mula tu sy pakai glow glowing..mmg cntik..tp lama2 muka burn jerawat,bila pakai lg teruk😢.mengerutu muka..bila sy tukar nano white alhamdulilAh..jerawat parut smua dah hilang😉😉.sebelom nak tukar produk,jgan pakai ape2 pon dalam seminggu or 2minggu..klu tak muka lg teruk.

    ReplyDelete
  13. Sy pakai memang best sangat..sbb mula tu sy pakai glow glowing..mmg cntik..tp lama2 muka burn jerawat,bila pakai lg teruk😢.mengerutu muka..bila sy tukar nano white alhamdulilAh..jerawat parut smua dah hilang😉😉.sebelom nak tukar produk,jgan pakai ape2 pon dalam seminggu or 2minggu..klu tak muka lg teruk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tanya awak pakai product dia yg mana je ye? Huhu yg mana agak2 paling bagi kesan pulihkan jerawat and parut semua tu?

      Delete
  14. hi, em actually klau kta try produk bru then ada rsa gtal2,muka merah2,pedih itu sbb mka kta byk toksik, lma kelamaan hlng sndri la tu. tp klau still smpi 1bulan bgitu thats mean better tkar product lain. n last but not least, klau kta pkai stu product tu hmpr 3/2 tahun tpi tiba2 muka mkin teruk em actually itu prkara biasa sbab utk info, kita mesti kna tukar product jga even kta sda lma pkai product tu hehe tp pmkanan pun spttnya kna jaga n byk mnum air n etc. anyway, sblm bli sesuatu product, bca dlu smua isi kndungannya, sesuai utk kulit sndri atau tdk. cth takan oily face mau gna yg dry skin pnya kan haha. n plih products tu biar mngikut umur jga, teens n adult skin kn brbeza so yeah thats all. hehe

    ReplyDelete
  15. Saya pun guna nanowhite..tapi tak sesuai dengan kulit..jadi dari membazir,saya let go jer la..
    *nano omega day shield
    *cell moist whitenor
    *cleasing milk
    *treatment toner

    semua masih banyak lagi RM70 terasuk postage.Kalau ikut kan,saya beli dulu RM110.Siapa berminat,boleh direct email nuradel89@gmail.com atau wssp nur(0136892458)

    ReplyDelete
  16. Hai. Assalamualaikm. Wina dah menggunakan produk nano White (hijaupucukpisang+putih) for 1 set selama 8 bulan. Result nya sgt² berbaloi giler² dan wina x menyesal. Dulu muka wina mmg teruk gile, parut banyak sgt², jerawat kecik² naik, dn muka pulak kering. Semua bnda tu terjadi sebab wina x reti jaga time tu. Actually, org yg kata xsesuai with nano white tu sbnrnya dah guna for how long? and do you know your skin type either is dry or oily? Wina jenis dry skin mmg kering giler seblm ni, and now dah guna guna nanowhite moisturizer lagi laaaaa soft giler muka wina. Even x cerah, tpi muka wina makin licin, xkusam, n ramai kawan tegur muka xkusam n glowing setiap kali jumpa. 🙈 ALHAMDULILLAH, dengan usaha wina selama 1thun lebih buat research pasal skin wina sendri akhirnya dah jumpa yg terbaik utk skin wina.

    🙆 itu sajaaa. Thanks!

    ReplyDelete
  17. Hai. .I pun baru try moisturizer cream.agak oily tapi muka nampak glowing bila pakai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau muka jnis oily pkai moisturizer cream ok ke x??ada x jrawat naik ke apa ke??

      Delete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Kalau muka oily better guna moisturizer yang jenis gel .Cepat meresap .

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. Hai and assalamualaikum, sy pun pengguna nano white (hijau pucuk pisang plus putih). Baru je beli yg bulan ni tapi muka sy alergik sbab salah makan. so muka tengah tak elok. Baru pakai 3 malam and still banyak, dari membazir sy nak jual murah murah je. RM58 termasuk postage.

    Dua benda je sy nak jual:

    1) Moisturising lotion
    2) Double action whitening gel

    Apa apa boleh whatsapp sy utk fast respond 0139024682.

    ReplyDelete
  22. Hai and assalamualaikum, sy pun pengguna nano white (hijau pucuk pisang plus putih). Baru je beli yg bulan ni tapi muka sy alergik sbab salah makan. so muka tengah tak elok. Baru pakai 3 malam and still banyak, dari membazir sy nak jual murah murah je. RM58 termasuk postage.

    Dua benda je sy nak jual:

    1) Moisturising lotion
    2) Double action whitening gel

    Apa apa boleh whatsapp sy utk fast respond 0139024682.

    ReplyDelete
  23. Hai and assalamualaikum, sy pun pengguna nano white (hijau pucuk pisang plus putih). Baru je beli yg bulan ni tapi muka sy alergik sbab salah makan. so muka tengah tak elok. Baru pakai 3 malam and still banyak, dari membazir sy nak jual murah murah je. RM58 termasuk postage.

    Dua benda je sy nak jual:

    1) Moisturising lotion
    2) Double action whitening gel

    Apa apa boleh whatsapp sy utk fast respond 0139024682.

    ReplyDelete
  24. saya baru 2 hari try nanowhite ni . muka jadi gatal gatal so saya nak letgo je la nanowhite double action whitening cream rm30 je sebab 98% penuh macam tak pakai sebab saya pakai sikit sikit je . toner pun full lagi sebab baru pakai 2hari kulit tak sesuai hm . rm13 je . kalau amik dua dua rm 40 je . berminat whatsapp 01121874738

    ReplyDelete
  25. Sy dh pkai almost 2 weeks,& result agak OK...kulit soft & glowing..jrwt mmg keluar sbb sblm ni guna charms. Tp tu la muka mcm agak oily..ermm nk tggu tgk dlm 3 bln dulu...klau OK continue, klau x OK cr prod lain kt drugstore.

    ReplyDelete
  26. Selain nano white.. clinelle pn bagus. Beli kt watson

    ReplyDelete
  27. memang 2 hari pakai nanowhite ni muka jadi gatal-ii .sebab apa yaa. please .

    ReplyDelete